MFC de Noordsuythoeve

Bibliotheek

De nieuwe Bibliotheek in Noordbroek is een vestiging die gedeeltelijk onbemensd is. Daardoor kunnen we veel ruimere openingstijden realiseren. Regelmatig is er een bibliotheekmedewerker aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor vragen en advies. Buiten deze service-uren kunnen bezoekers in de bibliotheek natuurlijk gewoon terecht om de krant, een boek of een tijdschrift te lezen of gebruik te maken van (draadloos) internet. Met behulp van zelfbedieningsapparatuur kan men tijdens alle openingsuren inleveren, lenen, betalen en reserveringen ophalen. Dankzij vrijwilligers kunt u ook dan hulp krijgen bij het lenen en terugbrengen.
Bibliotheek Noordbroek

De vaste huurders

Peuterspeelzaal

Een peuterspeelzaal gun je ieder kind. Het is een plek waar peuters spelenderwijs leren en zich goed kunnen voorbereiden op de basisschool. Timpaan Kindercentra verzorgt het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Menterwolde, waaronder peuterspeelzaal ‘t Lutje Grut in Noordbroek. Bij ‘t Lutje Grut kunnen peuters iedere ochtend terecht. Kijk voor meer informatie op de website van de peuterspeelzaal

Dorpshuis

Centraal in het gebouw ligt het dorpshuis. De Klipheerdzalen. Deze zalen worden door de verschillende verenigingen gebruikt voor repetities en vergaderingen. Er wordt hier gekaart, gezongen, gedanst en toneel gespeeld. Organisaties van buitenaf weten ons inmiddels te vinden en daardoor worden onze zalen ook regelmatig gebruikt voor grote en kleine vergaderingen, lezingen en workshops. De huiskamer is een gezellige kleine ruimte in het gebouw die zo nu en dan verhuurd wordt en waar sporters graag nazitten.

School

De Inspecteur Amerikaschool is een van de vijf openbare basisscholen in de gemeente Menterwolde. Het bestuur van onze school wordt gevormd door de Stichting openbaar primair onderwijs Menterwolde, Stadskanaal en Veendam, oftewel “De Scholengroep OPRON”. De Inspecteur Amerikaschool is een openbare school waar iedereen zonder onderscheid naar afkomst, huidskleur, geloof of nationaliteit van harte welkom is en waar voor iedereen een gelijkwaardige plaats is. We zien het als onze belangrijkste taak om onze leerlingen, op het hoogst haalbare niveau, voldoende kennis en basisvaardigheden mee te geven voor hun toekomst in het vervolgonderwijs en onze moderne samenleving. Dit alles moet naar onze opvatting plaatsvinden in een uitdagende en veilige leeromgeving, waarbij wij verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en sociale vaardigheden belangrijke elementen vinden. Kijk voor meer informatie op de website van de school.

Kinderopvang

Thuishuis Oh gut oh grut is er voor kinderen van 0-13 jaar. In ons verblijf hebben we alles gelijkvloers, een grote ruimte waar de kinderen kunnen spelen en waar wij toezicht kunnen houden op de kinderen. We werken met het VVE programma Uk&Puk, dat aansluit bij Ko-totaal, dat ze in Noordbroek gebruiken op de basisschool in groep 1/2. We maken samen veel plezier, knutselen regelmatig, doen boodschappen, laten de hond uit en spelen als het even kan lekker buiten. De kinderen worden, indien nodig, naar de peuterzaal en school in Noordbroek en de OBS in Siddeburen gebracht. We vinden het erg belangrijk dat de kinderen samen kunnen spelen, leren (van en met elkaar), dat ze omgaan met verschillende leeftijden en bovenal lekker buiten kunnen spelen. Ga voor meer informatie naar de website
Openingstijden: maandag: 08:00 - 17:00 uur dinsdag: 08:00 - 17:00 uur woensdag: 08:00 - 17:00 uur donderdag: 08:00 - 17:00 uur vrijdag: 08:00 - 17:00 uur Service-uren: Op dinsdag en donderdag is er van 14.30 tot 16.30 uur een medewerker aanwezig voor vragen en advies. Op de woensdagochtend is er van 9.30 tot 11.00 iemand aanwezig!
Naar de website Naar de website